Katera dejstva morate poznati preden začnete delati vaje za trebuh?
| Članek je bil prebran 1.497 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Že takoj na začetku je potrebno omeniti, da shujšati samo v trebuh ni možno. Kadar hujšate pravilno, to pomeni, ob pravilni, redni prehrani, telo porablja energijo, ki je v njemu nakopičena v obliki odvečnih maščob. Pri tem porablja maščobo po vsem telesu. Po naravni poti telo tako ne bo hujšalo samo v trebuh, ampak bodo izginjale maščobne maščobe povsod, tudi po rokah in nogah. Dobra novica pa je, da si lahko pomagate z vajami za trebuh in tako povečate nivo zdrave mišične mase, trebušne mišice pa lepo oblikujete. Kljub vsemu pa ne pozabite, da je za najboljši rezultat potrebno opraviti trening celega telesa, saj s tem obremeniš vse mišice. Vaje za trebušne mišice izvajajte v sklopu vaše redne športne aktivnosti in nikakor ne izolirano.

Dve najpogostejši napaki pri vajah za trebuh

Najpogostejši napaki pri izvajanju vaj za trebuh sta zagotovo ponavljanje vaj do onemoglosti in nepravilno dihanje. Ste tudi vi prepričani, da je za optimalni rezultat in izklesane mišice eno vajo potrebno ponoviti neštetokrat? Po mnenju vrhunskega prehranskega strokovnjaka Mihe Geršiča je to prepričanje zgrešeno. Za izklesane mišice zadostujejo že samo 4 vaje za trebuh. Veliko bolje je ponoviti te vaje malokrat.  Druga pogosta napaka je, da pozabljate na dihanje. Med vajo je potrebno pravilno dihati, kar pomeni, da hitro vdihnemo med stiskanjem mišic, in počasi dihamo med raztezanjem mišic. Kaj še vpliva na izrazitost in izstopanje vaših trebušnih mišic  pa v videoposnetku: 

Naj bo vaj za trebuh malo, a naj bodo primerne

Ker vemo, da je vaš čas dragocen, predlagamo ogled super vaj, zbranih na spodnjem videoposnetku, s katerimi boste oblikovali svoje trebušne mišice. Ne pozabite na zlato pravilo, da ne šteje število ponovitev, temveč katere vaje izvajate in predvsem, kako dihate med vajo. Pri prvi izvedbi si vzemite malo več časa in se osredotočite na pravilno dihanje. Rezultate boste, kljub manjšemu številu ponovitev, opazili v kratkem času.

 

© 29. 04. 2024 - Pitna-Voda.si. Oglaševanje.