Zakaj se odločiti za VPS strežnik
| Članek je bil prebran 175 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Imetniki spletnih strani so vedno bolj previdni pri tem, kateri strežnik bodo uporabili, da bo spletna stran na voljo na internetu. Pri svoji odločitvi pa imajo več možnosti izbire. Spodaj bomo opredelili pojem VPS strežnika in zakaj ga imetniki spletnih strani vedno bolj uporabljajo.

VPS strežnik

Vsak imetnik spletne strani se mora odločiti, ali bo potreboval celotni strežnik za delovanje spletne strani, ali pa bo “najel” in uporabljal del strežnika, ki bo v souporabi z drugimi. Tisti, ki imajo načeloma velike spletne strani z veliko datotekami, se bodo odločili za celotne strežnike. Problem pa nastane, ko je potrebno s strežniki upravljati in se z njimi ukvarjati. Zato načeloma pride v poštev najetje dela strežnika, za katerega skrbijo drugi. Vendar je možnost, da spletna stran ne bo delovala toliko učinkovito dokaj velika. Zato je rešitev VPS strežnik.

VPS strežnik je fizični strežnik, ki je razdeljen na več virtualnih strežnikov. Vsak od virtualnih strežnikov deluje kot da bi uporabljal celotni strežnik. To je idealna rešitev za tiste, ki imate veliko podatkov in datotek, ter potrebujete celotne strežnike, da vaša spletna stran deluje pravilno. Z VPS strežnikom imate lasten administratorski dostop ter na njem rezervirane kapacitete. V primerjavi z drugimi strežniki je cenejši, a ima enake lastnosti in kakovosti kot fizični strežnik. Ker je VPS strežnik ločen od drugih, je tudi manjša verjetnost, da bo spletna stran delovala počasneje in manjša verjetnost je, da bodo druge spletne strani imele dostop do vaših podatkov in datotek.

V primeru, da se odločate kateri strežnik izbrati, pri izbranih ponudnikih preverite, katere vrste strežnikov ponujajo in kakšne so njihove prednosti ter slabosti. Več informacij o VPS strežniku in o njegovemu zakupu pa lahko dobite tukaj.

© 23. 06. 2018 - Pitna-Voda.si. Oglaševanje.