Vas mučijo bolečine v križu?
| Članek je bil prebran 225 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Če ste temu vprašanju pritrdili, spadate v 80%  tistih, ki so se v življenju že vsaj enkrat srečali s to težavo. Razlog zaradi katerega se razvijejo bolečine v križu je sodoben način življenja. Bolečine v križu se lahko pojavijo pri vseh, ki so pri delu dolgo časa sklonjeni ali nagnjeni naprej, pojavijo se zaradi splošne nepravilne posameznikove drže, zaradi daljših dolgotrajnih voženj, nepravilnega dvigovanja težkega bremena, stresa ali tudi kot posledica drugih zdravstvenih težav, na primer zaradi prekomerne teže.  V prvem primeru, kadar gre za z delom pogojeno naprej sklonjeno držo, pomeni, da postane sprednji del telesa bolj obremenjen od zadnjega. Tako mišično neravnovesje pa ima za rezultat nepravilno držo, sključen ramenski obroč in včasih tudi hude bolečine v križu.

Kakšne vaje so primerne za bolečine v križu?

Ko gre za kratkotrajne bolečine v križu, lahko le -te preženemo sami, z izvajanjem vaj za bolečine v križu. Optimalne vaje za križ so take, kjer si hrbet dobro pretegnete v vse strani, gor in dol  ter levo in desno. Vse kar potrebujete je deset minut dnevno. Želite vaje preizkusiti kar takoj? Potem pa si poglejte naslednjih pet vaj:

Z rednim gibanjem preventivno proti bolečinam v križu

Če gibanje in redna športna aktivnost še nista del vašega življenja, so bolečine v križu zagotovo pokazatelj, da se morate pričeti redno gibati. Samo z rednim gibanjem boste uspeli vzdrževati mišično ravnovesje, s tem boste pregnali stres, ohranjali želeno težo in imeli fit in zdravo telo, ki si ga želite. Ob tem lahko dodatno, morda kot del jutranje rutine, izvajate še zgoraj omenjenih 5 vaj za bolečine v križu.

© 17. 07. 2018 - Pitna-Voda.si. Oglaševanje.