Les je odlično razmerje med kakovostjo in ceno
| Članek je bil prebran 2.346 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Nekateri prisegajo na umetne materiale, spet drugi imajo raje naravne. Če se odločate za menjavo vašega stavbnega pohištva, pomislite tudi na les, ki v zadnjem času spet postaja vse bolj priljubljen material.

Lesena okna

Zasnežena hišaČeprav je na trgu moč kupiti tudi nekoliko cenejša okna, ki so narejena na primer iz plastike (pvc okna), pa so strokovnjaki mnenja, da lesena okna dejansko pomenijo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo oken nasploh. Pri ceni ni kaj veliko za dodati – lesena okna so nekoliko dražja, si pa investicijo lahko nekoliko zmanjšate, če se odločite, da se boste potegovali za subvencijo, ki jo podeljuje Eko sklad in je namenjena vsem, ki menjajo svoja stara okna za nova, lesena. Pri kakovosti pa so lesena okna v zadnjih letih zares doživela velike spremembe. Tovrstna okna so namreč postala izjemno toplotno izolativna, prav tako notranjost doma odlično ščitijo pred zunanjim hrupom. Prav tako so lesena okna mehansko stabilna in kompaktna, s strojno izdelavo pa tudi izjemno natančno izdelana. Če lesena okna kombinirate z ustrezno zasteklitvijo, potem lahko z njimi dosežete faktor toplotne izolativnosti 0.71 W/m²K – takšna vrednost pa je primerna za vgradnjo lesenega okna tudi v pasivne ali nizkoenergijske hiše, kjer je najpomembnejši vidik ravno energijska varčnost ter učinkovitost.

Les lahko dopolnite z aluminijem

Za še večjo odpornost lesenega okna lahko poskrbite s prekrivnimi zunanjimi maskami iz aluminija. Tako je okno še bolj zaščiteno pred vsakovrstnimi razmerami in mehanskimi poškodbami, po drugi strani pa takšna okna izgledajo tudi nekoliko bolj sodobno. Te maske je moč tudi prebarvati v poljubnem barvnem odtenku.

© 27. 04. 2024 - Pitna-Voda.si. Oglaševanje.