Koliko časa traja menjava oken?
| Članek je bil prebran 1,400 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Menjave oken se je smiselno lotiti, ko opazimo, da so toplotne izgube pri starih oknih prevelike in se zaradi njih močno povečajo tudi stroški ogrevanja. Nova okna so energetsko varčnejša in pomenijo prihranek pri stroških ogrevanja. Čeprav je menjava oken velika investicija, pa se vam vloženi denar začne hitro vračati, saj so stroški ogrevanja nižji in se vam investicija povrne že v nekaj mesecih.

strešno oknoGarancija ob nakupu novih oken

Nikoli ne kupujte oken, za katere vam proizvajalec ne jamči z garancijo. Običajno za okna velja večletna garancija (npr. 10 letna), pri čemer ta obsega okovja vrat in oken. Pri pvc profilih veliko proizvajalcev nudi 7 letno garancijo. Namen garancije je kupcu pokazati, da proizvajalec zaupa v kakovost svojih proizvodov. Za kupca je garancija nekakšno zagotovilo, da bodo kupljena okna delovala dolgo in brezhibno. Več o tem, kako kupiti prava okna, si lahko preberite tule.

Menjava oken

Pri menjavi oken je običajno, da proizvajalec pri montiranju odpelje stara okna. Prav tako se predvideva, da se vgradnja izvaja pazljivo, vsi občutljivi deli pa se pred montiranjem ustrezno zaščitijo. Ko je menjava zaključena, morajo montažerji poskrbeti tudi za to, da za sabo počistijo. Seveda boste za natančno zaključno čiščenje novih oken poskrbeli kar sami.

Koliko časa traja menjava?

Čas vgradnje je različen glede na to, ali gre za novogradnjo ali za menjavo starih oken z novimi. Prav tako se čas spreminja glede na to, ali se poleg oken vgrajujejo tudi senčila, ali gre za sistem vgradnje RAL ali pa za klasično vgradnjo, kakšen je dostop do objekta in odprtin, itd. Zamenjava starih oken traja dlje časa kakor vgradnja oken pri novogradnji. Tako npr. vgradnja 20 novih oken pri novogradnji traja en do dva dni. Menjava starih oken z novimi pa pri istem številu oken traja 4-5 dni. Pred samo izvedbo del je dobro okvirno vedeti, koliko časa bodo dela potekala, da se na to pripravimo.

Preverite še več o vgradnji novih oken.

© 23. 06. 2018 - Pitna-Voda.si. Oglaševanje.