Kakšna naj bodo vhodna vrata vaše počitniške hiše?
| Članek je bil prebran 171 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Imate v lasti počitniško hišo v gorah, ob morju ali pa jo na vrhu kakšnega hriba krasi tudi vinograd? Pri nepremičninah, ki se uporabljajo samo občasno velikokrat  pride do dileme o izbiri materialov in stroška investicije kadar pride do poškodb ali v primeru obnove. V počitniški objekt se ne vlaga toliko kot v primarni oziroma rezidenčni dom, se pa investicijo v kvaliteto vseeno povrne v obliki dolgotrajnosti in občutka varnosti.

Govora je o vhodnih vratih. Če boste za vas dom izbrali najkvalitetnejša vrata s protipožarno in protivlomno zaščito, si za počitniški objekt želite podobnega, toda za manj denarja.

Kompromis med kvaliteto in ceno

Neredna raba objekta je prvi dejavnik, ki ga velja upoštevati. To pomeni, da sam izgled vrat ni toliko važen (pozor! izstopajoča vrata bi morda pritegnila pozornost vlomilcev), važno pa je, da so vrata zračna in hkrati izolativna in da njihovo vzdrževanje ne pomeni prevelikega dela za vas. Po teh kriterijih lesena vrata odpadejo. Preostanejo vam aluminijasta (ALU) ali PVC vrata. Oba materiala imata dolgo življenjsko dobo, PVC okoli petdeset let in aluminij še nekoliko dlje, okoli šestdeset let. Oba materiala zahtevata zelo malo vzdrževanja. Kvečjemu boste med vsakim obiskom objekta pobrisali prah iz vrat. Edina slabost obeh materialov je vidnost poškodb na površini, ki jih ni mogoče odpraviti. Kvečjemu jih lahko zapolnite z barvnimi polnili in jih tako zakrijete. Vendar vrat zaradi tega zagotovo ni potrebno menjati.

Druge pomembne lastnosti vhodnih vrat

V naslednjem koraku velja premisliti kaj še želite od teh vrat. Ponudnik vam lahko izdela zvočno izolativna vrata, vendar to najbrž ne bo potrebno saj so počitniški objekti običajno odmaknjeni in v naravi, ali pa so locirani v bližini drugih počitniških objektov, v katerih nihče ne stanuje stalno in bi tudi občasna glasna zabava ne motila nikogar. Prav tako premislite o protivlomni in protipožarni zaščiti. Čeprav v objektu verjetno ne boste puščali vrednih predmetov pa lahko protivlomna zaščita pusti večji občutek varnosti kadar niste in tudi kadar ste tam. Protipožarna zaščita prav tako ni nujno potrebna, vendar pa lahko za določen čas zaščiti objekt in zadržuje vdor ognja morda ravno do prihoda gasilcev.

Tukaj boste našli pestro izbiro vrat za počitniške objekte in stranske vhode. Preverite katera so prava za vas.

 

© 23. 06. 2018 - Pitna-Voda.si. Oglaševanje.