Bolha.com - kjer na enem mestu najdete vse
| Članek je bil prebran 750 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Veste, zakaj večina uporabnikov rada in pogosto obiskuje bolha.com? Odgovor je gotovo povezan s tem, da ljudje na bolhi najdejo zares vse, kar potrebujejo. Bolha se je skozi leta namreč razvila v največji spletni oglasnik pri nas, ki je praktično povsem zasenčil klasične tiskane oglasnike, ki smo jih uporabljali včasih. Splet je lahko zares uporabno orodje, še posebej, ker je bolha.com tudi zelo enostavna za uporabo in jo zato uporabljajo tako mlajše kakor starejše generacije. Verjetno v Sloveniji ni veliko ljudi, ki ne bi poznali bolhe. Razlog za to ni samo velika ponudba in številni mali oglasi, ki jih uporabniki pregledujejo vsak dan, ampak tudi to, da je prodaja oz. nakup na bolhi hitra in varna. zlorabe so redke in so povečini povezane z kupci iz tujine, ki vas kontaktirajo v polomljeni slovenščini ali angleščini in od vas pričakujejo, da jim boste poslali predmet, ki ga prodajate brez potrdila o njihovem plačilu (npr. obljube, da bodo kupnino poravnali preko sistema Western Union) ali pa vam pošljejo ponarejeno potrdilo o plačilo. Večina kupčij med slovenskimi uporabniki pa je uspešnih in so z njimi zadovoljni tako tisti, ki prodajajo, kakor tisti, ki kupujejo. Na uporabnikih je, da na vprašanja kupcev odgovarjajo pošteno in iskreno, pred nakupom pa bodo pošteni prodajalci kupcu gotovo omogočili tudi ogled. Prodaja in nakup preko bolha.com je tako povsem varen in zanesljiv, v kolikor tudi uporabniki poskrbijo za svojo varnost na internetu. Izogibati se je potrebno tudi vseh prodaj oziroma nakupov, pri katerih vam kupci npr. ponujajo več denarja, kot ste navedli, da nek predmet stane. V večini primerov je mogoče takšne uporabnike preveriti na samem portalu, kjer vam lahko pomagajo, s prijavo zlorabe oziroma sumljivega prodajalca ali kupca pa posredno pomagate tudi vsem ostalim uporabnikom bolhe, ki bi v prihodnosti nemara lahko naleteli nanj. Načeloma skrbniki tega spletnega oglasnika takšne sumljive uporabnike odstranijo in skrbijo za to, da bi bilo tovrstnih zlorab oziroma prevar čim manj.

spletno oglaševanjeMnogi se za prodajo ali nakup preko bolhe odločijo tudi zato, ker je to tako preprosto. Pri oddaji malega oglasa, vas namreč vodi sam portal in mali oglas je objavljen samo z nekaj enostavnimi koraki. Poleg izbire kategorije, naslova in opisa predmeta, so zaželene tudi slike, iz katerih je razvidno, v kakšnem stanju je predmet, ki ga npr. prodajate. Oglasi brez slik so deležni manj pozornosti, kakor tisti, v katerih se je mogoče že na podlagi slik odločiti, ali nas nekaj zanima ali pač ne.  Da bi bil oglas dober, je potrebno v naslovu oglasa čim bolj natančno določiti, kaj prodajate. Za to, da bi nekaj tudi prodali, je potrebno biti realen tudi pri določitvi cene. Ta naj ne bo previsoka, ampak naj se ravna po povprečni ceni podobnih izdelkov v isti kategoriji. Pri določitvi cene si prodajalec lahko pusti nekaj manevrskega prostora, v primeru, če se kupec odloči pogajati za ceno. Pri opisu izdelka je potrebno biti pošten in izpostaviti morebitne poškodbe, napake. Oglas zaključite tako, da uporabnika povabite, da si ogleda še vaše druge oglase.

Poleg prodaje in nakupovanja preko bolhe, je za blagovne znamke in oglaševalce zanimivo tudi oglaševanje na bolhi. Ker bolho vsakodnevno spremlja tako veliko uporabnikov, različnih starosti, izobrazbe, spola, itd., je s pomočjo bolhe mogoče doseči kar največji in najbolj raznolik krog uporabnikov. Bolha.com je med slovenskimi uporabniki tudi zelo priljubljena, v prihodnosti pa bo gotovo le še pridobila na številu uporabnikov.

Preberite si tudi več o Google oglaševanju!

© 28. 05. 2018 - Pitna-Voda.si. Oglaševanje.