Izbira idealnega pohištva za vaš dom
| Članek je bil prebran 1.061 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Nakup novega stanovanja ali hiše je prelomen trenutek v življenju vsakega posameznika ali družine. Sladke skrbi ob nakupu nepremičnine prinašajo tudi zelo pomembne odločitve ob nakupovanju ali dokupovanju pohištva. Vsakemu izmed nas se poraja dvom ali se odločiti za pohištvo, ki nam je v danem trenutku še posebej všeč, ali pa je bolj pametno, da se odločimo za pohištvo katerega stil je čist in večen. Veliko uporabnih nasvetov za opremljanje doma lahko najdete tukaj: http://www.ambientdizajn.si/

Pri izbiri primernega pohištva je potrebno upoštevati številne dejavnike. Kakšno pohištvo izbrati, če imate majhno stanovanje in ga ne želite preveč natrpati? Za kakšno pohištvo se odločiti, če je vaš proračun omejen, vseeno pa želite kupiti kvaliteto, ki vas bo v domu spremljala več časa? Kar nekaj idej je mogoče dobiti na različnih pohištvenih sejmih, kot je Ambient:

Kaj vse je pomembno ob nakupu pohištva za posamezen bivalni prostor pa si lahko preberete v nadaljevanju tega članka.

Dnevna soba

Čeprav se izbira pohištva za dnevno sobo na prvi pogled zdi prijetno opravilo, lahko za marsikoga predstavlja velik problem. Dnevne sobe predstavljajo bivalni prostor, v katerem preživimo velik del prostega časa, zato je izbira ustreznega pohištva še kako pomembna.

V zadnjem času je zelo priljubljen retro stil, če pa želite dnevno sobo opremiti po modernih smernicah, vam priporočamo, da se odločite za ravne minimalistične linije, saj za pohištvo dnevnih sob že nekaj časa velja pravilo, da je manj več. Priporočljivo je, da se odločite za dnevne regale in sedežne garniture v nežnih svetlejših odtenkih, poseben poudarek pa v dnevni sobi naredite s kosom v živi izstopajoči barvi ali materialu.

Fotelj, klubska mizica, tabure ali na primer TV omarica v kontrastni barvi tako postane osrednji del prostora. Pri izbiri sedežne garniture, dvoseda, troseda, fotelja ali počivalnika se splača odšteti kak evro več, saj gre za najbolj uporabljen kos pohištva v dnevni sobi, ki mora biti kakovosten, da lahko botruje času.

Pohištvo

Kuhinja

Nakup novega kuhinjskega pohištva je lahko velik užitek, hkrati pa zaradi širine ponudbe prava nočna mora. Da si olajšaš nakup že vnaprej preveri celotno ponudbo elementov za kuhinje ter med seboj primerjaj različne proizvajalce in cene. To lahko zelo preprosto storiš s pomočjo portalov za primerjalno nakupovanje in spremljanje ponudb, kot je Ceneje.si.

Nakup kuhinjskega sestava ali posameznih kuhinjskih elementov je zagotovo najbolj pomemben in tudi težaven del opremljanja kuhinje. Poleg tega je potrebno dokupiti tudi kuhinjsko korito in armature. Izbira kuhinjskega sestava je odvisna od vašega okusa, lahko se odločite za rustikalen lesen stil ali pa za trenutno posebej priljubljene kuhinjske omarice z visokim sijajem. Pri izbiri kuhinjskih elementov je zelo pomembna še sama postavitev, da bo izraba prostora čimbolj učinkovita. Za kuhinjski sestav je priporočljivo odšteti več denarja, saj se le ta kupuje za dalj časa.

Spalnica

Pri izbiri primernega pohištva za spalnico pogosto pride do dileme, kako v domači spalnici zagotoviti sproščeno in udobno vzdušje, hkrati pa tudi stilsko usklajenost. Dejstvo je, da človek prespi več kot tretjino svojega življenja, zato je bistvenega pomena, da je pohištvo v spalnici ustrezno izbrano, pri čemer je potrebno biti pozoren predvsem na kvaliteto in udobje.

Spalnično pohištvo sestavljajo postelja, garderobne in nočne omare, komode, predalniki in ležišča. Verjetno ni potrebno poudarjati kako pomemben je nakup ležišča, saj vsakemu posamezniku ustreza različna trdota, tip vzmetenja in dimenzija. Cene kvalitetnih ležišč lahko segajo v nebo, zato je pomembno, da pred nakupom primerjate cene različnih ponudnikov in tako naredite ustrezen kompromis med ceno in kakovostjo.

Stil komod, predalnikov, omar in postelje je odvisen od vašega okusa, priporočljivo pa je, da spalnično pohištvo ni vpadljivo in tako omogoča počitek ne le za naše telo temveč tudi za naš um.

Kopalnica

Kopalnica predstavlja popolno kombinacijo uporabnosti in sprostitve, saj gre za prostor, v katerem se lahko sprostimo po napornem dnevu. V kategorijo kopalniškega pohištva sodijo kopalniška galanterija, armature, omarice za kopalnico, kopalniški sestavi, ogledala, bojlerji in sanitarna keramika. Pod kopalniško galanterijo spadajo ogledala, stojala, držala in podobna oprema.

Opremljanje kopalnice si boste močno olajšali, če se odločite za nakup kopalniškega sestava, ki običajno vključuje ogledalo, umivalnik in eno ali več omaric, vanje pa so lahko vključeni tudi osvetlitev, stikalo in električna vtičnica. Cena kopalniškega sestava je odvisna od števila elementov, kot prednost pa lahko štejemo, da ni potrebno biti pozoren, da so posamični elementi na izgled skladni kot v pri nakupovanju vsakega elementa posebej.

Izredno pomemben del kopalniške opreme so tudi armature. Kakovostno izbrana kopalniška pipa ti namreč zagotovi potrebno udobje v kopalnici. Pri izbiri moraš upoštevati različne lastnosti – od vhodnega in pretočnega pritiska vode do načina priprave tople vode in same dolžine armature.

Pohištvo

© 29. 04. 2024 - Pitna-Voda.si. Oglaševanje.